Jag håller även föredrag, berättar och visar bilder om mina resor. För företag och idrottsföreningar kan jag berätta om hur jag förberedde mig för resor, tala om hur jag sätter mina mål och hur jag sedan motiverar mig för att uppnå dem. Som biolog kan jag även hålla föredrag om naturen jag ser under mina resor.
Mina referenser hittar du under Partners »

Är du intresserad? Kontakta mig »
Tycker du om mina bilder? Jag har bilder till försäljning. Ta en titt i fotogalleriet och kontakta mig om du är intresserad. Jag har även många andra bilder. Mest på natur och landskap.
Scutisorex är det vetenskapliga släktnamnet på en näbbmus på omkring 100 gram som lever i Östafrika, Scutisorex somereni. Den har en ryggrad som är uppbyggd på ett mycket speciellt sätt som gör den enormt stark. En man på omkring 80 kg kan stå på näbbmusen utan att den tar skada (men det betyder inte att den inte protesterar).
Jobb i Serengeti
Jag har nu lämnat cykeln hemma i Sverige och istället börjat jobba. Jag har fått ett jobb på Lejonprojektet i Serengeti i Tanzania. Jag fortsätter do...
2010-11-07 10:38:03

Mer info »
Hosta i Quito
Hej! Jag har inte uppdaterat dagboken på ett tag. Det beror på att jag egentligen inte gjort så mycket sedan sist beroende på en långvarig hosta so...
2010-04-10 19:34:27

Mer info »
Brasilien
Nu har jag kommit till Brasilien. Ett land som låter som tropik och värme. Men hösten och vintern jagar mig an så länge norrut på kontinenten och ännu...
2009-06-04 22:22:34

Mer info »
Alla nyheter »
16 dec 2008 Ushuaia, Argentina

9 dec: Lago Esmeralda och Glaciar Albino. Fortfarande i väntan på båten Marco Polo som ska ta mig till Antarktis begav jag mig iväg på ytterligare en vandring i bergen med Anne. Denna gång bara över dagen. Vi tog en taxi till startpunkten där en vit och lurvig hund mötte oss. Så fort vi tog på oss ryggsäckarna visste hunden vad som var på gång och började glatt hoppa runt. Den sprang hela tiden före oss på stigen och väntade på oss när vi stannat för att ta foton. Vi gick genom skog och över ett par myrar innan vi kom in i en dalgång omgiven av kala berg med snö. När vi var lite osäkra på vägen följde vi bara hunden. Vi kom till en sjö, Lago Esmeralda, med himmelsblått vatten. Hunden försvann och vi fortsatte uppåt bergen. Vi passerade snart en stor bäverdamm. Vattnet var lika himmelsblått som i sjön. Trots att bävrarna är importerade skadedjur från Kanada var det svårt att inte imponeras av deras förmåga att dämma upp stora mängder vatten. Snart kom vi över trädgränsen. Det blev brantare och vi sparkade in skorna i snön för att få bättre grepp. Uppe på glaciären Albino planade det ut och det blev lättare att gå igen. Där fanns Bäverdammenen frusen sjö med blå isberg infrusna i isen. Vi fortsatte upp mot en bergstopp. Uppe på den spetsiga toppen fanns en Jungfru Maria figur i en triangulär glasbox. Sjön och bäverdammen nedanför lös med nästan overkliga färger nerifrån dalen. Vi åt lunch på toppen och såg hur en kondor spanade av bergssidorna längre bort. Den måste ha fått syn på oss för plötsligt styrde den rakt emot oss och kollade Toppen. Nedanför skymtas Lago Esmeralda.in oss på nära håll. Kondorer är imponerande stora fåglar med upp till 3,5 meter mellan vingspetsarna. Vi såg nog för levande ut för den lämnade oss snart igen och landade på en annan bergstopp. Det gick mycket snabbare att ta sig ner för berget då vi kunde skida ner med våra skor på snön.

10-16 dec: Väntan i Ushuaia. Den sista veckan innan avresan har jag mest Kondoren tittar förbi.spenderat i Ushuaia. Folk har kommit och gått på campingen. Den är ett bra ställe att få tips om platser som bör ses när jag sedan börjar cykla norrut. En man på campingen klädde ut sig till fyr och gick ner till hamnen för att tjäna pengar på att låta sig fotograferas. Han hade lagt ut ungefär 500 kr på att bygga dräkten. Efter ungefär en halvtimme, då hade han tjänat ihop lite mer än en dollar, kom polisen och sade att han inte fick fortsätta då han inte hade något tillstånd. Fyrmannen vädjade och sade att han inte skadade någon men poliserna var hårda och svarade att det inte ens var en proffsigt byggd fyr.Det gick fort utför.
Mitt på dagen halvsover staden då det är siesta. Det innebär att det flesta butiker är stängda i ungefär tre timmar. Så vill man få något gjort i staden får man se till att göra det på morgonen eller sena eftermiddagen.
När jag sitter och skriver detta på övervåningen av skidstationen vid campingen har jag utsikt över Beaglekanalen. Då och då tittar jag ut över det vindpinade vattnet för att se om Marco Polo anländer. Hittills har jag inte fått någon skymt av båten…


Till föregående inlägg                                   Till nästa inlägg

Kommentera gärna detta inlägg i Gästboken.

Administration - Design och Webbutveckling av Webking webbutveckling och it-konsulting ab