Jag håller även föredrag, berättar och visar bilder om mina resor. För företag och idrottsföreningar kan jag berätta om hur jag förberedde mig för resor, tala om hur jag sätter mina mål och hur jag sedan motiverar mig för att uppnå dem. Som biolog kan jag även hålla föredrag om naturen jag ser under mina resor.
Mina referenser hittar du under Partners »

Är du intresserad? Kontakta mig »
Tycker du om mina bilder? Jag har bilder till försäljning. Ta en titt i fotogalleriet och kontakta mig om du är intresserad. Jag har även många andra bilder. Mest på natur och landskap.
Scutisorex är det vetenskapliga släktnamnet på en näbbmus på omkring 100 gram som lever i Östafrika, Scutisorex somereni. Den har en ryggrad som är uppbyggd på ett mycket speciellt sätt som gör den enormt stark. En man på omkring 80 kg kan stå på näbbmusen utan att den tar skada (men det betyder inte att den inte protesterar).
Jobb i Serengeti
Jag har nu lämnat cykeln hemma i Sverige och istället börjat jobba. Jag har fått ett jobb på Lejonprojektet i Serengeti i Tanzania. Jag fortsätter do...
2010-11-07 10:38:03

Mer info »
Hosta i Quito
Hej! Jag har inte uppdaterat dagboken på ett tag. Det beror på att jag egentligen inte gjort så mycket sedan sist beroende på en långvarig hosta so...
2010-04-10 19:34:27

Mer info »
Brasilien
Nu har jag kommit till Brasilien. Ett land som låter som tropik och värme. Men hösten och vintern jagar mig an så länge norrut på kontinenten och ännu...
2009-06-04 22:22:34

Mer info »
Alla nyheter »
Partners


Shimanos delar sitter väl på de flesta cyklar och det  känns tryggt att få cykeln upprustad av dem. När man är ute på en lång cykeltur genom stora områden med tuffa vägar behöver man något man kan lita på och som är slittåligt. Shimano sponsrar med allt man kan tänkas vilja ha på en cykel, bromssystem, växlar, drivpaket och hjul.

www.shimano-nordic.com/


WEBKING webbutveckling & IT-Consulting AB

WEBKING  arbetar professionellt med webbutveckling och IT-Consulting. Vi erbjuder bl.a. attraktiva webbsajter, skräddarsydda webblösningar och kompetenta IT-Consulting tjänster.

Vi är företaget med den breda kompetensen, vi har mångårig erfarenhet av skarpa projekt inom webbutveckling & IT-Consulting.

Vårt arbetssätt kännetecknas av flexibilitet, personligt bemötande och ett stort engagemang i vårt samarbete. Med utgångspunkt från våra kunders behov skapar vi professionella och långsiktiga lösningar.

Hemsida: www.webking.se  Mail: info(at)webking.se

Jag beskrev min kommande cykeltur genom Sydamerika för Primus och  frågade om de hade något kök som passade. De rekommenderade sin mest beprövade produkt. Köket PRIMUS OmniFuel är konstruerat för att klara krävande situationer, extrema höjder och både låga och höga temperaturer. OmniFuel är ett stabilt kök som fungerar med gas, bensin, diesel, fotogen och till och med flygbränsle. De rekommenderade även sina kastruller PRIMUS EtaPower som är utrustade med en värmeväxlare i botten, vilket gör köket ca 50 % snabbare och effektivare.

www.primus.se

Under resan till Kapstaden genom Afrika fick jag massor av punkteringar, trots punkteringssäkra däck av olika märken. Problemet var de många kvistarna med långa vassa taggar som låg på marken. Totalt slet jag ut tio däck innan jag kom fram till Kapstaden. Jag träffade andra långfärdscyklister som hade Schwalbes marathondäck. De hade inte i närheten av så många punkteringar som jag. Därför är jag mycket glad att Skeppshult, sveriges importör av Schwalbe, ville sponsra mig med däck, slangar och en vätska som automatiskt lagar punkteringar.

www.skeppshult.se/
www.schwalbetires.com/
Jag har köpt in det mesta av min utrustning från Naturkompaniet i Gävle. De har bra utbud och stor kunskap.

www.naturkompaniet.se
Keen gör kvalitetsprodukter för fötterna. De har sponsrat mig med ett par sandaler och ett par skor. Sandalerna är kraftiga och skyddar tårna mot stenar som då och då brukar skjuta upp från däcken. Skorna är vattentäta och sömlösa och passar foten som en strumpa.

www.keenfootwear.com


 Vaude

VAUDE
Resan kräver slitstark utrustning som måste klara många olika förhållanden. Därför har vi valt Vaudes produkter. Att ha ett tält som klarar snöstormar, sandstormar och skyfall och som dessutom är stort nog för oss båda med packning är guld värt. Valet av tält blev därför lätt, det blev Vaudes Mark IV Snow. Under första delen av resan, framförallt i Rysslands inland, finns risken att temperaturen understiger -50ºC. Då är det viktigt att kunna hålla sig varm. När man packar allt på cykeln får inte utrustningen vara alltför stor och tung. Uppgiften att hålla mig varm om nätterna får Vaudes sovsäckar Polar Compact. De har 70% dun och 30% fjädrar som fyllning vilket är både lätt och varmt. För att slippa tvätta sovsäcken använder jag Vaudes sovsäckslakan Silk Sleeping Bag av silke som dessutom höjer komforten i sovsäcken. Att ha helt vattentäta cykelväskor är viktigt, inte bara för att packningen inte ska bli blöt, utan även för att stänga ute sand- och dammpartiklar som annars tränger sig in överallt. Vaudes World Tramp II och World Cycle II är  cykelpackväskor med rullock, som sluter mycket tätare än dragkedjor. På styret har jag Komet II även den en vattentät väska. För att kunna göra små vandringar när jag vill har jag med mig en ryggsäck, Vaudes Tour 45 med inbyggt regnskydd, blev det naturliga valet.

www.vaude.de


 Posa Cykel

Butiken med anor från sent 50-tal. Vi säljer och reparerar cyklar, vi har alltid ett brett sortiment med tillbehör och reservdelar.

www.posacykel.se


 Häggs

Häggs har försett mig med en cykel som de har specialbyggt för mina behov. De har god erfarenhet och kunskap om vad som krävs för långfärdscykling. Häggs har cyklar för alla behov, från fyraåringens första cykel till specialbyggen för tävlingscyklister.

http://www.haggs.nu


 Försäkringsspecialisten

Försäkringsspecialistens namn talar för sig självt. De är proffs på att ta fram rätt försäkringar för företag och privatpersoner.

www.forsakringsspecialisten.com  SteriPEN

SteriPEN är ett fantastiskt redskap för en resenär. Det är den snabbaste vattenrengöraren på marknaden. Den dödar bakterier, virus och protozoer med UV-ljus. Jag ska erkänna att det först kändes lite konstigt att bara lysa på vattnet en stund och sedan dricka det. Men logiken är enkel. UV-ljus förstör DNA och dödar effektivt alla mikroorganismer.

www.hydro-photon.com

Administration - Design och Webbutveckling av Webking webbutveckling och it-konsulting ab