Jag håller även föredrag, berättar och visar bilder om mina resor. För företag och idrottsföreningar kan jag berätta om hur jag förberedde mig för resor, tala om hur jag sätter mina mål och hur jag sedan motiverar mig för att uppnå dem. Som biolog kan jag även hålla föredrag om naturen jag ser under mina resor.
Mina referenser hittar du under Partners »

Är du intresserad? Kontakta mig »
Tycker du om mina bilder? Jag har bilder till försäljning. Ta en titt i fotogalleriet och kontakta mig om du är intresserad. Jag har även många andra bilder. Mest på natur och landskap.
Scutisorex är det vetenskapliga släktnamnet på en näbbmus på omkring 100 gram som lever i Östafrika, Scutisorex somereni. Den har en ryggrad som är uppbyggd på ett mycket speciellt sätt som gör den enormt stark. En man på omkring 80 kg kan stå på näbbmusen utan att den tar skada (men det betyder inte att den inte protesterar).
Jobb i Serengeti
Jag har nu lämnat cykeln hemma i Sverige och istället börjat jobba. Jag har fått ett jobb på Lejonprojektet i Serengeti i Tanzania. Jag fortsätter do...
2010-11-07 10:38:03

Mer info »
Hosta i Quito
Hej! Jag har inte uppdaterat dagboken på ett tag. Det beror på att jag egentligen inte gjort så mycket sedan sist beroende på en långvarig hosta so...
2010-04-10 19:34:27

Mer info »
Brasilien
Nu har jag kommit till Brasilien. Ett land som låter som tropik och värme. Men hösten och vintern jagar mig an så länge norrut på kontinenten och ännu...
2009-06-04 22:22:34

Mer info »
Alla nyheter »
29 jan 2004 Luleå, Sverige

Nu har vi lämnat Gävle och är i Luleå.

 

25 Januari: Vi fick lift av Daniels föräldrar ut till Gävle Bro som är en rastplats som ligger utanför Gävle vid E4-an. Där försökte vi först få lift med några polska lastbilschaufförer men det gick inte så bra. Vi fortsatte och frågade runt men efter två timmar på Gävle Bro ringde Daniels föräldrar oss och undrade om det hade gått bra. Vi tyckte inte det, så de kom dit och vi fick lift med dem till Tönnebro som ligger ca 5 mil norr om Gävle. Där fortsatte vi att fråga chaufförer men det gick lika bra som på Gävle Bro. Efter några timmar var det inte så kul längre. När klockan passerade midnatt tyckte vi att det var dags att slå upp tältet och det gjorde vi inne i en timmerstuga.

 

26 Januari: Hade ställt klockan på 06.00 men varken jag eller Daniel tyckte då att det var en bra ide att gå upp, så vi somnade om igen. Två timmar senare vaknade vi igen och då gick Daniel upp. Jag tyckte att min sovsäck var för varm för att lämna den. Daniel försvann ett tag och kom tillbaka med kaffe som han ställde en meter från tältet, så jag var tvungen att gå upp. Vi fortsatte som dagen innan med att försöka lifta och det gick lika bra som tidigare. När klockan var 15.00 gav vi upp, 30 timmar ute i kylan och ingen lift så vi bestämde oss för att ta bussen till Umeå istället för att lifta. Hoppade på första bussen och var framme i Umeå 22.00, där vi våldgästade en gammal kursare, Garp på kollektivet Egon, från biologiprogrammet.

 

27 Januari: Vi började dagen med att hämta ut film och en ny kamera från Cyberphoto, som har sitt kontor i Umeå. Vi fick våra 160 filmrullar och lite annan fotoutrustning. Efter det var det bara att börja leta efter lift igen. Efter att har försökt i några timmar genom att ha åkt runt till de olika åkerierna i stan fick vi till sist hjälp av Schenker genom att de erbjöd plats på en lastbil upp till Luleå. Enda nackdelen vara att den skulle gå nästa morgon klockan 05.00. När vi frågade Schenker använde vi en annan teknik än tidigare. Vi började med att berätta om våran cykeltur, innan vi frågade om skjuts. Då idiotförklarade de oss först och sedan gick de med på att ge oss lift. Det är alltså lättare att få lift om man är idiot. Efter att ha ordnat lift så var det bara att packa ihop packningen igen och vänta.

 

28 Januari: Gick upp hemskt tidigt ,04.30 och cyklade ut till den plats där vi skulle bli hämtade. Efter att ha väntat i ca 5 minuter kom lastbilen och färden mot Luleå började. Färden gick snabbt för jag somnade direkt. Vi var framme i Luleå 09.30 och då börjadeletandet igen men vår tur höll inte i sig. Efter att ha besökt några åkerier utan att få någon hjälp gav vi upp och cyklade in till Luleå för att träffa en kompis där, Henrik Thurfjell. Vi stämde träff med en tidning här för vi trodde att möjligheten att få lift skulle öka. Efter att ha gjort reportaget åkte vi hem till Henrik och stannade där över natten.

 

29 Januari: Har inte gjort så mycket idag förutom att ringa runt till olika åkerier utan att få någon lift, men väl en del telefonnummer till andra åkerier. Det är bara att fortsätta ringa och hoppas att det ska gå bättre senare...

 

/Stellan (som skrev inlägget) och Daniel

 

Administration - Design och Webbutveckling av Webking webbutveckling och it-konsulting ab