Jag håller även föredrag, berättar och visar bilder om mina resor. För företag och idrottsföreningar kan jag berätta om hur jag förberedde mig för resor, tala om hur jag sätter mina mål och hur jag sedan motiverar mig för att uppnå dem. Som biolog kan jag även hålla föredrag om naturen jag ser under mina resor.
Mina referenser hittar du under Partners »

Är du intresserad? Kontakta mig »
Tycker du om mina bilder? Jag har bilder till försäljning. Ta en titt i fotogalleriet och kontakta mig om du är intresserad. Jag har även många andra bilder. Mest på natur och landskap.
Scutisorex är det vetenskapliga släktnamnet på en näbbmus på omkring 100 gram som lever i Östafrika, Scutisorex somereni. Den har en ryggrad som är uppbyggd på ett mycket speciellt sätt som gör den enormt stark. En man på omkring 80 kg kan stå på näbbmusen utan att den tar skada (men det betyder inte att den inte protesterar).
Jobb i Serengeti
Jag har nu lämnat cykeln hemma i Sverige och istället börjat jobba. Jag har fått ett jobb på Lejonprojektet i Serengeti i Tanzania. Jag fortsätter do...
2010-11-07 10:38:03

Mer info »
Hosta i Quito
Hej! Jag har inte uppdaterat dagboken på ett tag. Det beror på att jag egentligen inte gjort så mycket sedan sist beroende på en långvarig hosta so...
2010-04-10 19:34:27

Mer info »
Brasilien
Nu har jag kommit till Brasilien. Ett land som låter som tropik och värme. Men hösten och vintern jagar mig an så länge norrut på kontinenten och ännu...
2009-06-04 22:22:34

Mer info »
Alla nyheter »
Fotogalleri ETIOPIEN

 

Håll muspekaren över bilderna för att läsa om dem och klicka på dem för att se dem i större format.

 Stup i Siemen Mountains nationalpark.  Utsikt i Siemen mountains nationalpark.  Man som plöjer med träplog efter oxar.
 Thick-billed Raven (korp) finns enbart i Etiopien.  Geladababianen finns bara uppe i Etiopiens berg.  Denna art av jättelobelia är endemisk för de högre altituderna i Etiopien.
 En flicka bär hem koskit för eldning eller husbygge.  En hetkälla med 43-gradigt vatten i Awash nationalpark.  Sporrvipa i Awash nationalpark.
 Den typiska maten i Etiopien, injera, med kryddiga rätter på. Den godaste maten i Afrika?  Etiopiska barn.  Jag krossar nyrostade kaffebönor med min ficklampa.
 Kryddförsäljare på den öppna marknaden.  Cykling på ca 4000 m ö h i Balebergen.  En blomma på 4 377 meter över havet.
 Jag cyklar de sista metrarna upp mot Etiopiens näst högsta topp på 4 377 m ö h.  Denna jättemullvad finns bara på ett högland i Bales nationalpark.  Den etiopiska vargen finns bara i Etiopiens bergsområden.
 Det finns bara några hundra bergsnyalor kvar, alla i bergen i Etiopien.  Flip från Holland (ett tillfälligt resesällskap för mig) hade själv många medresenärer.  Väder byggs upp.
 Jag var tvungen att vada över en 50 meter bred flod åtta gånger, fram och tillbaka.  Uggla (Northern White-faced scops-owl)  

Administration - Design och Webbutveckling av Webking webbutveckling och it-konsulting ab